Startpagina Varkens

Brijvoer vraagt sterk bedrijfsmanagement

Brijvoer neemt toe aan populariteit in de varkenshouderij. Wie ermee gekend is, breidt erin uit, wie een nieuwbouw zet, weegt de investering voor brijvoerinstallaties af met het rendement. Die oefening draait bijna altijd positief uit. “Doorgaans kan je stellen dat het vanaf 3.000 vleesvarkens interessant is om brijvoer te gebruiken”, legt Eline Geerardyn, brijvoerspecialist bij ForFarmers, uit.

Brijvoer is een mengsel van natte en droge bijproducten, droge grondstoffen, aanvullend voer en water. Die bijproducten zijn reststromen uit de voedingsindustrie die niet meer geschikt zijn voor humane consumptie, maar nog veel voedingswaarden bevatten. Het kunnen ook reststromen zijn die vrijkomen bij de productie van bio-ethanol.

Nutriënten goedkoper en duurzamer invullen met bijproducten

“Elke varkenshouder bepaalt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Varkens voederen zonder soja kan, maar kost meer

Varkens Uit een eerste proef van het demonstratieproject ‘Sojavrije varkens en kippen’ blijkt dat vleesvarkens sojavrij voederen technisch mogelijk is, maar dat het meer kost en dat het een lagere uitbetaling met zich meebrengt omwille van een lager slachtrendement. Als varkenshouder moet je dus bijkomend vergoed worden om deze meerkost te kunnen compenseren.
Meer artikelen bekijken