Startpagina Vleesvee

Het Saeftingherhof: “Ons vlees heeft een unieke pré-salésmaak”

Zes maanden per jaar lopen de vleesrunderen van Geert Meersschaert en Kris van Royen uit Kieldrecht op het Verdronken Land van Saeftinghe. Ze grazen van de zilte begroeiing die door het zoute water is ontstaan. Dat zorgt voor vlees met een een unieke licht gezouten smaak.

Sinds 2014 verzorgen Geert en Kris zelf de verkoop van hun vlees op hun bedrijf het Saeftingherhof. Daar verkopen ze het vlees van de vrouwelijke runderen tussen 4 en 6 jaar oud. Ook ‘buurderijen’, slagers uit de buurt en restaurants verkopen dat vlees. De stieren gaan richting supermarkten.

Van slachting tot verpakking

Elke 14 dagen op maandag brengt het koppel een rund naar een particulier slachthuis net over de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken