Startpagina Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.

Steden als Zhengzhou en Haikou zullen de inspectie van geïmporteerd diepvriesvoedsel verscherpen om de overdracht van Covid-19 te voorkomen. In een restaurant in de stad Nantong werd bevroren varkens- en rundvlees uit het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en Canada in beslag genomen, omdat de eigenaar geen desinfectiecertificaten kon overleggen.

Weinig waarschijnlijke stelling

China heeft vanaf de uitbraak van de pandemie...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Boerenbond vraagt specifieke maatregelen voor door corona zwaar getroffen land- en tuinbouw

Actueel Covid-19 veroorzaakt ook in de landbouwsector bloedrode cijfers. Na een duidelijke prijsimpact tijdens de eerste golf, heeft de tweede coronagolf de prijsvorming in de varkens- en pluimveesector verder de dieperik ingeduwd. Boerenbond dringt bij de federale en Vlaamse overheid aan op specifieke steun voor de sector. De algemene steunmaatregelen zijn immers niet aangepast aan de eigenheid van de land- en tuinbouwsector.
Meer artikelen bekijken