Startpagina Schapen

Eigen schapenmelk verwerkt tot ijs, kaas en yoghurt

Na zeventien jaar elk een eigen beroep te hebben uitgeoefend, besloten Geert en Cindy Verhoogen-Hermans uit Erps-Kwerps hun beroepsleven een andere richting uit te sturen. Twee jaar geleden werden de eerste lammeren aangekocht en nu zijn ze volop bezig hun schapenmelkerij met verwerking van de melk, ’t Galgenveld, uit te bouwen. Het is één van de 13 ijsverkopende landbouwbedrijven die dit jaar deelnemen aan de Vlaams-Brabantse Tour de Crème.

Geert Verhoogen en Cindy Hermans hebben beiden roots in de landbouw. De vader van Geert had een eigen witloofbedrijf en dat was ook het geval met de grootvader van Cindy. Het was de periode dat er in de streek van Kortenberg (Vlaams Brabant) in elke straat wel een aantal telers van vollegrondswitloof waren. Die zijn nu nagenoeg allemaal verdwenen, o.m. als gevolg van de concurrentie van het hydrocultuurwitloof en de tendens naar grootschaligheid die zich in deze sector heeft voorgedaan.

In 1998...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Schapen

Hoe maken we de juiste keuzes bij selectie in de schapenhouderij?

Schapen Het is volop zomer. De lammeren groeien en worden stilaan gespeend. Dan rijst de vraag met welke fokdieren we straks het nieuwe dek- en geboorteseizoen ingaan. Hoe ziet onze bedrijfsoriëntatie eruit? Welke fokdoelen stellen we ons? Blijven we bij het(de)zelfde ras(sen), of gaan we andere wegen bewandelen? En het hoeft niet gezegd dat vooral de keuze van de ram(men), die straks de helft van het genetisch materiaal zal(zullen) aanleveren, belangrijk is.
Meer artikelen bekijken