Startpagina Fruit

Slecht weer zorgt voor tegenvallende en latere druivenoogst in Limburg

In Limburg is begonnen met het oogsten van de eerste wijndruiven. De oogst liet dit jaar, net als dat van het hard fruit, iets langer op zich wachten in vergelijking met de voorbije jaren.

De oogst van het vroege druivenras Solaris is reeds gestart. Op de andere druivensoorten zoals Chardonnay, Johanniter, Pinot noir en Souvignier gris is het nog wachten tot oktober. Door de wisselvallige weersomstandigheden en de natte zomer hangen er dit jaar aanzienlijk minder druiven aan de druivenranken. Hoeveel precies is nog niet duidelijk, maar voor sommige soorten kan dat oplopen tot de helft minder dan het voorbije jaar.

Vorst, overvloedige of te weinig zon, hagel en overvloedige regen zorgden ervoor dat de Limburgse wijnboeren extra op hun...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken