Startpagina Veeteelt

Huisdieren in België krijgen te vaak antibiotica

Eén derde van de kleine huisdieren in België kreeg het afgelopen jaar antibiotica toegediend. Dat cijfer ligt 4 keer hoger dan het wereldwijde streefdoel van AniCura, een Europees netwerk van dierenklinieken en dierenartsenpraktijken. Op Werelddierendag wil AniCura wijzen op het risico op antibioticaresistentie - en alle nadelige gevolgen - dat ook bij huisdieren reëel is.

Voor hun eerste Belgische huisdierenonderzoek werd een representatieve groep van 600 baasjes van kleine huisdieren geïnterviewd in samenwerking met het onderzoeksbureau Volt. De cijfers leren dat honden (44  %) en katten (35  %) het vaakst antibiotica voorgeschreven krijgen. Zij vormen ook de grootste groep binnen de kleine huisdieren. Bij andere kleinere dieren zoals konijnen, reptielen, vogels of knaagdieren gaat slechts 79  % minstens één keer per jaar naar de dierenarts.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Nederland keurt nog 2 blauwtongvaccins goed

Veeteelt In Nederland heeft ontslagnemend minister van Landbouw Piet Adema een tweede en derde vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik. Dit heeft hij besloten na een positief advies van het Bureau Diergeneesmiddelen van het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG) en de Commissie toelating diergeneesmiddelen.
Meer artikelen bekijken