Startpagina Melkvee

Een betere uiergezondheid door monitoren van herstel bij mastitis

Aangezien de melkproductie een belangrijke bron van inkomsten is op een melkveebedrijf, worden de productieverliezen het best zo goed mogelijk in kaart gebracht. Het MastiManproject bracht de melkverliezen op robotbedrijven die gelinkt zijn aan uiergezondheidsproblemen, en meer specifiek mastitis, in kaart.

Uierproblemen resulteren in een verminderde melkproductie en de behandeling van die problemen is vaak niet optimaal. Daarom startten projectpartners KU Leuven, Hooibeekhoeve en UGent in 2017 het 4 jaar durende project ‘Een betere uiergezondheid door monitoren van herstel bij mastitis’, of kortweg MastiMan. De projectpartners van KU Leuven, UGent en Hooibeekhoeve deden onderzoek naar de werkelijke productieverliezen tijdens mastitis. Vandaag bespreken we het onderzoek van de KU Leuven.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken