Startpagina Actueel

Proefkeuken in Roeselare neemt proces voor bereiding van voeding in een grootkeuken onder de loep

Voor het voeren van representatief onderzoek is geschikte pilootinfrastructuur essentieel. In Roeselare investeerde Nutrition Health Care System in een FR&D Hall (Food Research & Development). De totaalinvestering van de proefkeuken bedraagt ruim 300.000 euro.

Leestijd : 1 min

Deze proefkeuken is de eerste van een serie pilootinfrastructuur ten dienste van voedingsbedrijven, grootkeukens, maaltijdbereiders en zorg- en gezondheidsactoren. Het betekent een interessante aanvulling en versterking naast al bestaande pilootapparatuur, zoals die in de Food Pilot van ILVO.

De FR&D hall zal toegankelijk zijn voor iedereen die onderzoek wil doen naar de kwaliteit van maaltijdcomponenten of volledige maaltijden bereid in een grootkeuken.

Dit investeringsproject is een initiatief van Flanders’ Food met de financiële steun van minister Hilde Crevits, Het EFRO, provincie West-Vlaanderen, vzw Vlaams Huis van de Voeding, hogeschool Vives, ILVO, POM West-Vlaanderen, TUA West en diverse organisaties uit de zorgsector en uit de sector van de bereide maaltijden.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Belgische diervoedersector wil verder verduurzamen

Actueel “Het stikstofbeleid, de milieu- en klimaateisen, de vergrijzing in de landbouwsector en het gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief dragen zeker bij aan de afname van de Belgische veestapel”, aldus Katrien D’hooghe, Managing Director van BFA. “Dat deze neerwaartse trend zich ook laat voelen in de diervoedersector, is geen verrassing. Toch blijven we geloven in een positieve toekomst voor onze sector en zetten we in op verduurzaming.”
Meer artikelen bekijken