Startpagina Actueel

Betty Eeckhaut (Milcobel): ‘Tussen onze koeien voel ik mij heel erg gelukkig’

Landbouwersvrouwen verdienen elke dag van het jaar een Ladies’ Day, maar dat beursorganisator Agribex hun een hart onder de riem steekt, getuigt van respect én waardering. “Dat missen we wel in onze maatschappij. Door de hele klimaatdiscussie zijn boeren plots de grote boeman geworden. Het is net anders: wij zorgen hier lokaal voor het meest veilige en het lekkerste voedsel ter wereld.” Landbouwleven sprak met Betty Eeckhaut, nu bijna anderhalf jaar voorzitter van de raad van bestuur van onze grootste zuivelcoöperatie Milcobel.

In Maarkedal, een van de vele parels van de Vlaamse Ardennen, legt de laaghangende bewolking een deken van mist over de herfstige velden. Het weer typeert de staat van onzekerheid en onduidelijkheid waarin onze land- en tuinbouw in Vlaanderen zich bevindt.

Uitdagingen van sector

Het is vandaag een hele uitdaging om als land- en tuinbouwer te werken. De regelgeving zorgt voor heel wat onzekerheid en bemoeilijkt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Coupe Douze verwent klanten met roomijs en eigen baktarwe

Korte Keten Je eigen producten verkopen in de korte keten lijkt soms enkel weggelegd voor groenten en vleesvee. Dat ook akkerbouwers met bijvoorbeeld granen een plaats kunnen hebben in de korte keten, bewijzen Liesbet (32) en Chris Persoons (67) in Lemberge (Merelbeke) met hun baktarwe.
Meer artikelen bekijken