Startpagina Melkvee

Kiezen voor het scheiden van runderdrijfmest

De Begeleidingsdienst voor een Betere Bodem- en Waterkwaliteit (B3W) organiseerde op 13 september nogmaals een thematisch uitwisselingsmoment (TUM) rond het scheiden van runderdrijfmest. Melkveebedrijf het Renierenhof uit Kinrooi deelde enthousiast zijn ervaringen.

Het Renierenhof is een melkveebedrijf in Kinrooi met 180 melkkoeien, aangevuld met een 100 stuks jongvee. De rundveestal is opgebouwd uit diepstrooiselligboxen, waarbij mest, via een mestschuif, in een centrale kelder wordt geduwd. Het teeltplan bestaat uit maïs en grasland.

Kostenbesparende aanpak

Op het Renierenhof heeft men gekozen voor het scheiden van mest voor het kostenbesparende plaatje. Door de dikke fractie...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken