Gemeente Essen waarschuwt voor rondzwervende wolf

Wie toch schade zou ondervinden door de wolf, kan naar de dienst Natuurinspectie van het ANB.
Wie toch schade zou ondervinden door de wolf, kan naar de dienst Natuurinspectie van het ANB. - Foto: Pixabay

Ook in het grensgebied van Kalmthout werd de wolf in kwestie al gespot. De campagne Welkom Wolf doopte het dier al "Klaasje", omdat hij met Sinterklaas ons land zou zijn binnengekomen.

Het Essense gemeentebestuur wijst erop dat de kans klein is dat zijn inwoners met de wolf zullen worden geconfronteerd. Wolven zijn immers vooral ’s nachts actief en het zijn schuwe dieren die contact met mensen vermijden. "Als je toch een wolf ziet, blijf je best rustig", zegt burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V). "Het dier zal waarschijnlijk snel weglopen. Als de wolf toch niet wegloopt, kan je hem wegjagen door jezelf groot en dreigend te maken, door te roepen, in je handen te klappen en grote bewegingen te maken met je armen."

Als je met je hond op wandel bent, hou je die volgens het gemeentebestuur best goed aan de leiband. Veehouders kunnen de komende dagen dan weer best hun dieren ’s avonds en ’s nachts op stal houden of voor schrikdraad zorgen.

Wie toch schade zou ondervinden door de wolf, kan naar de dienst Natuurinspectie van het Agentschap Natuur en Bos bellen op 03 224 62 48. Een deskundige komt dan langs om de schade vast te stellen en de oorzaak te onderzoeken. Als het effectief om een wolvenaanval gaat, heb je recht op een schadevergoeding.

Belga

Meest recent

Meest recent