Startpagina Actueel

Sint-Antoniusverenigingen op weg naar erkenning als immaterieel erfgoed?

Op 17 januari wordt de heilige Antonius-Abt, ‘Toontje met het varken’, gevierd. Deze Sint-Antoniusvieringen zijn heuse volksfeesten. Jaarlijks nemen duizenden mensen uit verschillende dorpen en verenigingen hieraan deel. Met als belangrijk element de verkoop van varkenskoppen.

Hoewel de vieringen er ook dit jaar wellicht wat anders zullen uitzien, kan je bijvoorbeeld in Rotselaar, Geel-Bel, Edegem, Oosthoven, Herdersem, Houtem, Achtel, Iddergem, Millegem, Koningshooikt, Wolfsdonk, As, Wever, Bocholt en nog heel wat andere Vlaamse dorpen rond 17 januari terecht om een (alternatieve) Sint-Antoniusviering mee te maken.

Op initiatief van enkele verenigingen, willen Centrum Agrarische Geschiedenis, Histories en PARCUM de Sint-Antoniusvieringen in Vlaanderen laten erkennen als...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Gemeente Beernem past toewijzingsbeleid landbouwgronden aan

Actueel De discussie over landbouwgrond in bezit van overheden, op gang gebracht door onderzoek van ILVO en de daarop aansluitende expo Gentse Gronden, leidt nu ook tot bijsturingen op het terrein. De West-Vlaamse gemeente Beernem, eigenaar van 330 ha landbouwgrond, past zijn toewijzingsbeleid aan.
Meer artikelen bekijken