Startpagina Veeteelt

Definitief PAS zal bijdragen aan ammoniakdoelen Luchtbeleidsplan 2030

Er zijn bijkomende maatregelen nodig om de gebiedsgerichte doelstellingen van de Habitatrichtlijn te realiseren. Dat zegt de SALV (Strategische Adviesraad Landbouw en Visserij) samen met de Minaraad en de SERV (Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen) in een gezamenlijk advies over het Luchtbeleidsplan 2030. Die bijkomende maatregelen moeten er komen via de definitieve Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).

Over de PAS zullen de adviesraden zich in een later advies buigen. In afwachting daarvan stellen zij dat de analyse van de bereikte resultaten en het nodige maatregelenpakket vanuit verschillende invalshoeken kan worden bekeken:

- Eén invalshoek onderstreept dat, wat betreft NH3, het effect van technische emissiereducerende maatregelen bij de landbouw bijna volledig gecompenseerd wordt door een toename van de veestapel. Een volumebeleid van de veestapel is volgens deze invalshoek nodig om de gestelde...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Nederland keurt nog 2 blauwtongvaccins goed

Veeteelt In Nederland heeft ontslagnemend minister van Landbouw Piet Adema een tweede en derde vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik. Dit heeft hij besloten na een positief advies van het Bureau Diergeneesmiddelen van het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG) en de Commissie toelating diergeneesmiddelen.
Meer artikelen bekijken