Startpagina Voor ons gezin

Consumenten eten meer lokale producten sinds de coronapandemie

Sinds de start van de coronapandemie eet bijna één op de 4 consumenten (23,6  %) meer lokale en/of seizoensgebonden producten. Dat blijkt uit een studie van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) bij 629 consumenten.

In 2020 stelde het FAVV al vast dat consumenten zich voor aankopen steeds meer wenden tot de korte keten. En die trend heeft zich ook het afgelopen jaar voortgezet. Zo gaat één-vijfde van de consumenten opnieuw meer winkelen in buurtwinkels, zoals kruideniers, bakkers en slagerijen. Aan de andere kant blijkt dat 14,2  % van de consumenten aangeeft minder dan vroeger levensmiddelen te kopen in super- of hypermarkten.

Korte keten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Voor ons gezin

Kalfstong in dragonsaus met balletjes

Voor ons gezin Deze kalfstong in dragonsaus met balletjes is een klassiek en smaakvol gerecht dat indruk zal maken op je gasten. De kalfstong wordt langzaam gekookt tot hij boterzacht is en geserveerd met een romige dragonsaus en smakelijke gehaktballetjes. Perfect voor een feestelijke gelegenheid of een familiediner. Het duurt 3 uur om het te bereiden voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken