Startpagina Voor ons gezin

Consumenten eten meer lokale producten sinds de coronapandemie

Sinds de start van de coronapandemie eet bijna één op de 4 consumenten (23,6  %) meer lokale en/of seizoensgebonden producten. Dat blijkt uit een studie van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) bij 629 consumenten.

In 2020 stelde het FAVV al vast dat consumenten zich voor aankopen steeds meer wenden tot de korte keten. En die trend heeft zich ook het afgelopen jaar voortgezet. Zo gaat één-vijfde van de consumenten opnieuw meer winkelen in buurtwinkels, zoals kruideniers, bakkers en slagerijen. Aan de andere kant blijkt dat 14,2  % van de consumenten aangeeft minder dan vroeger levensmiddelen te kopen in super- of hypermarkten.

Korte keten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Voor ons gezin

Wouter Deboot en Yves Lampaert trappen campagne Dag van de Landbouw op gang

Actueel Op zondag 14 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden de 43ste editie van de Dag van de Landbouw. Op deze opendeurdag van de Vlaamse land- en tuinbouwsector zetten 42 land- en tuinbouwbedrijven over heel Vlaanderen de deuren open. Je kan de lokale landbouw die dag beter leren kennen, want lekker tafelen start bij de boeren.
Meer artikelen bekijken