Startpagina Actueel

Diervoedersector hield stand ondanks hoge grondstoffenprijzen

Ook voor de veevoedersector zijn het woelige tijden. Ondanks de zeer moeilijke marktrealiteit realiseerde de diervoedersector, met een productie in België van 7,1 miljoen ton veevoeder, een status quo in 2021. Er zijn echter heel wat hangijzers zo stelde de Belgian Feed Association (BFA) aan de vooravond van zijn algemene vergadering, maar de federatie kijkt ook constructief vooruit.

De jaarlijkse algemene vergadering van BFA werd voorafgegaan door een persconferentie. Er viel immers heel wat te duiden bij de vele cijfers en dossiers waarmee de federatie het afgelopen jaar werd geconfronteerd. “Bovendien is dit jaar mogelijks nog turbulenter door de oorlog in Oekraïne en het bevestigde stikstofakkoord”, stelt Dirk Van Thielen, voorzitter van BFA.

BFA (zie kader) telt vandaag 136 leden, een aantal dat lichtjes daalt, voornamelijk door overnames. “Zowat alle bedrijven die in de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Coupe Douze verwent klanten met roomijs en eigen baktarwe

Korte Keten Je eigen producten verkopen in de korte keten lijkt soms enkel weggelegd voor groenten en vleesvee. Dat ook akkerbouwers met bijvoorbeeld granen een plaats kunnen hebben in de korte keten, bewijzen Liesbet (32) en Chris Persoons (67) in Lemberge (Merelbeke) met hun baktarwe.
Meer artikelen bekijken