Startpagina Edito

Edito: Duimen voor een ‘gewone’ Belgische zomer

In heel wat regio’s zag je de veldwerkzaamheden al van ver uitvoeren. Een grote stofwolk toonde de droogte die ermee gepaard gaat. De voorbije jaren werden de land- en tuinbouw veelal als eerste geconfronteerd met de gevolgen van een tekort en een teveel aan water. Intussen startten diverse beloftevolle initiatieven, maar opnieuw een ‘abnormale’ zomer willen we toch liever niet.

Oh, wat is het leven fijn, als de zon schijnt’ zingt de Nederlandse cabaretier André van Duin al sinds begin jaren 80. En dat is ook zo. Zonlicht zorgt voor een extra dimensie, voor helderheid en spontane vreugde, zeker na een donkere winter. Maar naast licht en warmte is water een absolute noodzaak voor groei en productie. Laat het nu net de productiefactor water zijn waar we de voorbije jaren dikwijls naar snakten en vorige zomer een teveel van kregen.

Nu we stilaan richting zomer gaan – met...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken