Startpagina Fruit

Tien nieuwe druiventelers afgestudeerd: toekomst verzekerd

In Overijse in Vlaams-Brabant kregen donderdagavond 7 juli 10 cursisten hun diploma als tafeldruiventeler. In de Druivenstreek in Vlaams-Brabant zijn er nog maar een tiental beroepsdruiventelers actief: de cursus, georganiseerd door het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant en de Boerenbond, had als doel dat aantal te verhogen.

Initieel waren er 25 deelnemers ingeschreven voor de cursus, maar slechts 10 ervan konden de cursus met de naam "Tafeldruif zoekt teler" helemaal afmaken. Sommige deelnemers waren niet altijd aanwezig tijdens de lessen en kregen daardoor hun diploma niet. De cursus was ook niet gericht op hobbytelers met interesse, maar specifiek op personen die graag (semi-)professioneel met de teelt aan de slag willen gaan.

De lessen duurden in totaal een volledig jaar en hielden voor een groot stuk...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken