Startpagina Tuin

De lekkerste aardbeien kweek je zelf

Groenten en fruit van eigen oogst smaken vaak beter dan de groenten en het fruit die men koopt in de winkel. Enerzijds zal dit wel te maken hebben met een stukje trots over het zelf gekweekte voedsel, anderzijds heeft dit ook te maken met de grondsoort, de bemesting, de manier van telen en de rassenkeuze van de moestuinier en de beroepskweker.

Voor aardbeien komt daar nog bij dat ze niet lang bewaren en dus het best zo vers mogelijk gegeten worden. Natuurlijk heeft de beroepskweker het voordeel van de ervaring en de stielkennis, waardoor hij perfect gevormde en kwaliteitsvolle aardbeien kan aanbieden op de markt. Conclusie: de lekkerste aardbeien kweek je zelf, mits een beetje kennis.

De aardbeiplant in de verschillende seizoenen

Bij de teelt van groenten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

De mooiste herfstkleuren in de natuur en in je tuin

Tuin De zomer van 2025 was, volgens het KMI, de op 3 na warmste zomer sinds het begin van de metingen in 1833, met een gemiddelde temperatuur van 19,3 °C in Ukkel. Het was ook een van de droogste zomers in meer dan honderd jaar, met slechts de helft van de normale neerslag gedurende de lente en zomer samen. De zomer kende 2 hittegolven en veel zonuren, met name in juni en augustus, maar het mooie liedje is alweer uit.
Meer artikelen bekijken