Startpagina Tuin

De lekkerste aardbeien kweek je zelf

Groenten en fruit van eigen oogst smaken vaak beter dan de groenten en het fruit die men koopt in de winkel. Enerzijds zal dit wel te maken hebben met een stukje trots over het zelf gekweekte voedsel, anderzijds heeft dit ook te maken met de grondsoort, de bemesting, de manier van telen en de rassenkeuze van de moestuinier en de beroepskweker.

Voor aardbeien komt daar nog bij dat ze niet lang bewaren en dus het best zo vers mogelijk gegeten worden. Natuurlijk heeft de beroepskweker het voordeel van de ervaring en de stielkennis, waardoor hij perfect gevormde en kwaliteitsvolle aardbeien kan aanbieden op de markt. Conclusie: de lekkerste aardbeien kweek je zelf, mits een beetje kennis.

De aardbeiplant in de verschillende seizoenen

Bij de teelt van groenten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

De lagerstroemia geeft kleur aan warme zomers

Tuin De voorspelde regen zal meer dan welkom zijn na de droge en warme zomer van 2025. Juli en augustus waren heel zonnig, met een felle zon. Daarmee komt de zomer van 2025 in de top 4 van warmste zomers sinds het begin van de metingen in 1833. Veel tuinplanten, en ook groenten in de moestuin, hadden last van de warmte en de droogte. Dat is niet zo bij de lagerstroemia: hoe zonniger en warmer de zomer, hoe rijker en spectaculairder de bloei in de zomer en in het najaar.
Meer artikelen bekijken