Startpagina Tuin

De lekkerste aardbeien kweek je zelf

Groenten en fruit van eigen oogst smaken vaak beter dan de groenten en het fruit die men koopt in de winkel. Enerzijds zal dit wel te maken hebben met een stukje trots over het zelf gekweekte voedsel, anderzijds heeft dit ook te maken met de grondsoort, de bemesting, de manier van telen en de rassenkeuze van de moestuinier en de beroepskweker.

Voor aardbeien komt daar nog bij dat ze niet lang bewaren en dus het best zo vers mogelijk gegeten worden. Natuurlijk heeft de beroepskweker het voordeel van de ervaring en de stielkennis, waardoor hij perfect gevormde en kwaliteitsvolle aardbeien kan aanbieden op de markt. Conclusie: de lekkerste aardbeien kweek je zelf, mits een beetje kennis.

De aardbeiplant in de verschillende seizoenen

Bij de teelt van groenten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Agapanthus: jaar na jaar meer bloemen in je tuin

Tuin Met zijn elegante blauwe bloemen en statige uitstraling is de Agapanthus, ook wel bekend als de Afrikaanse lelie, een echte blikvanger in de zomertuin. Deze veelzijdige plant brengt een flinke scheut zuiderse charme in de tuin, van borders tot potten op het terras en in de huiskamer als sterke snijbloem. Bovendien is hij relatief makkelijk te verzorgen en beloont hij je jaar na jaar met schitterende bloemschermen.
Meer artikelen bekijken