Startpagina Vleesvee

Prijzen voor koeien dalen

Coevia vzw leverde deze week op 23 augustus zijn analyse van de markt voor Belgisch witblauw rundvee.

Leestijd : 1 min

De prijs voor kalveren is status quo en varieert net als vorige week van 800 tot 1.025 euro voor een goed kalf. 970 euro is de gemiddelde norm. Deze prijs is inclusief btw. De markt is vast, met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

Bij de koeien vermindert de prijs, met een gemiddelde prijs van 3,9 tot 4,2 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht is 5,85 tot 6,35 euro/kg, met enkele pieken tot 6,4 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premium kwaliteit (S+). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is hier rustig, met een aanbod dat groter is dan of gelijk aan de vraag.

Ten slotte wordt bij de stieren een status quo inzake prijs opgemerkt, met een prijs die schommelt rond de 4,1 tot 4,4 euro per levende kg of 6,1 tot 6,4 euro per geslacht gewicht. 6,3 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,4 euro/kg (S +) wordt gehanteerd, indien geleverd wordt onder een specifiek label (label, coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen. Deze prijzen zijn exclusief btw. De markt is genoeg vast, met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

Coevia

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken