Startpagina Melkvee

Metabole uitdagingen bij pas gekalfde koeien

De transitieperiode bij melkvee vergt veel aandacht. De pas gekalfde, verse koeien hebben een groter risico op verschillende aandoeningen.

De droogstand mag niet beschouwd worden als een periode waarin de dieren een gewenste afkalfconditie krijgen door wijzigingen te maken in de voederstrategie. Verschillende diersignalen kunnen gebruikt worden om een (beginnend) probleem te ontdekken. Nog beter is preventief werken om de metabole uitdagingen te overwinnen.

Slepende melkziekte

Ketose of slepende melkziekte komt op elk melkveebedrijf voor. Aan het begin...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

NICE lanceert korte video’s over zuivel in elke levensfase

Melkvee De Hoge Gezondheidsraad bevestigt dat 250 tot 500 ml melk of melkproducten – 2 tot 3 porties zuivel – per dag passen in een gezonde voeding. Maar uit de voedselconsumptiepeiling 2022-2023 blijkt dat 88% van de volwassenen die aanbeveling niet haalt. Om de actuele voedingsaanbevelingen meer toegankelijk te maken, ontwikkelde het kenniscentrum voedingsinformatie NICE 3 korte video’s die tonen hoe zuivel past in een gezonde en milieuverantwoorde voeding in diverse levensfasen.
Meer artikelen bekijken