Startpagina Melkvee

België produceert meer mozzarella en geitenkaas, maar minder Gouda

De Belgische zuivelsector heeft vorig jaar bijna 10% meer mozzarella gemaakt dan in 2021. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel.

De Belgische bedrijven produceerden vorig jaar 68.570 ton mozzarella. In totaal klokte de Belgische kaasproductie af op 109.486 ton.

Minder Gouda

Klassieke Gouda kende een daling met 17% tot 8.679 ton. Verse kaas steeg met 5% tot 12.981 ton. De productie van geitenkaas steeg met 32,8% tot 9.782 ton.

Langemark en Baudour

De zachte mozzarella...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Zuivelverwerkers tonen zich weerbaar

Melkvee De Belgische zuivelsector staat op een scharniermoment. Terwijl het thuisverbruik stijgt en de internationale vraag verder groeit, staan zuivelverwerkers onder druk door lage marges en vele onzekerheden. Dit blijkt uit de jaarvergadering van de Belgische Confederatie Zuivelindustrie (BCZ).
Meer artikelen bekijken

Vind uw droomjob in de land- en tuinbouw

CBB

Bruxelles, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België

Solliciteer nu

CBB

Bruxelles, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België

Solliciteer nu

Agrifirm

Antwerpen, België

Solliciteer nu

Vind de medewerker die echt bij u past.

Plaats een vacature
Bekijk alle vacatures