Startpagina Melkvee

België produceert meer mozzarella en geitenkaas, maar minder Gouda

De Belgische zuivelsector heeft vorig jaar bijna 10% meer mozzarella gemaakt dan in 2021. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel.

De Belgische bedrijven produceerden vorig jaar 68.570 ton mozzarella. In totaal klokte de Belgische kaasproductie af op 109.486 ton.

Minder Gouda

Klassieke Gouda kende een daling met 17% tot 8.679 ton. Verse kaas steeg met 5% tot 12.981 ton. De productie van geitenkaas steeg met 32,8% tot 9.782 ton.

Langemark en Baudour

De zachte mozzarella...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Melkveehouder Wim Engelbosch volgt paratuberculose op via IMA

Melkvee Met de Individuele Melk Analyse (IMA) van het Melkcontrolecentrum Vlaanderen (MCC) krijgen melkveehouders niet alleen inzicht in de gezondheid en prestaties van hun dieren, ze kunnen tegelijkertijd ook de paraTBC-screening vlot integreren binnen dit programma. We luisterden naar de aanpak van Wim Engelbosch uit Tienen.
Meer artikelen bekijken

Vind uw droomjob in de land- en tuinbouw

Steen pluimveebedrijf

Diksmuide, West-Vlaanderen, België

Solliciteer nu

CBgroep bv

Staden, West-Vlaanderen, België

Solliciteer nu

Stad Kortrijk

Kortrijk, West-Vlaanderen, België

Solliciteer nu

Vind de medewerker die echt bij u past.

Plaats een vacature
Bekijk alle vacatures