Startpagina Economie

Voorstel verplichting zakkende voedingsprijzen Dermagne wordt niet gedragen

De voedingsprijzen in de supermarkten stegen sterk. Dermagne wil dat voedselproducenten hun prijzen laten zakken. Maar dit is geen goed idee, volgens landbouw- en voedingseconoom Xavier Gellynck op Radio 1, die wel beaamt dat de hoge prijzen sommige bevolkingsgroepen parten speelt. Fevia, Unizo en Boerenbond uiten ook hun kritiek.

De voedselprijzen blijven hoog, en dat is al een tijdje het geval. Dat wordt bevestigd door supermarktketen Colruyt. Directeur Jo Willemyns gaf 14 juni aan nog niet meteen prijsdalingen opduiken in de winkelrekken.

"We zien dat de prijzen de laatste 4 à 6 weken aan het stabiliseren zijn", aldus Willemyns. Of er ook prijsdalingen in het verschiet liggen, is nog koffiedik kijken. "Met ons laagsteprijzenmodel volgen wij de markt en wij hebben nog geen dalingen gedetecteerd." Bij de toelichting van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Milcobel handhaaft standaard melkprijs voor mei

Actueel Milcobel zal voor de lopende leveringen van de maand mei 2024 een standaard melkprijs hanteren van 41,00 euro per 100 liter. Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 45,25 euro per 100 liter voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor mei bedraagt 5,3947 euro per kg.
Meer artikelen bekijken