Startpagina RULA: 'Landbouw en topsport'

Paratriatleet Wim De Paepe: “Mijn roots in de landbouw stuwen mij altijd verder vooruit”

Wim De Paepe is een paratriatleet, die opgroeide op een landbouwbedrijf in Waals-Brabant. Op het einde van vorig jaar veroverde hij een bronzen medaille op de wereldkampioenschappen in Abu Dhabi. De discipline en het sterke karakter dat je in deze discipline nodig hebt, vinden zonder twijfel hun oorsprong in zijn opleiding en in de omgeving waarin hij opgroeide.

Wim groeide op op het platteland van Bois-de-Nivelles in een gezin met 3 kinderen. “Mijn ouders hadden in de jaren 80 het familiebedrijf overgenomen, met akkerbouw en veeteelt (Belgisch witblauw). Om hun activiteiten te verbreden, zijn ze later gestart met de teelt van aardbeien. Dat is al snel uitgegroeid tot de specialiteit van onze boerderij. Met mijn zus en mijn broer heb ik altijd mee de handen uit de mouwen gestoken, vooral voor de aardbeien, maar onze ouders waakten erover dat wij verder keken dan onze eigen boerderij en dat we de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA: 'Landbouw en topsport'

Wim Vansevenant: “Topsport was makkelijker dan boeren”

RULA: 'Landbouw en topsport' Als topsporter word je in Vlaanderen beter begeleid dan als boer. “Welke boer kan nog zelf al die aangiftes en documenten correct invullen? Eén vergissing en je wordt zwaar gesanctioneerd. Dan kan je maar beter topsporter zijn. Dan regelen de overheid en je team bijna alles voor jou.” Boer Wim Vansevenant (52) uit Torhout heeft een verleden als topsporter en ziet parallellen en verschillen tussen beide.
Meer artikelen bekijken