Startpagina Melkvee

Moet er nog water zijn?

Het onderwerp ‘drinkwater’ wordt binnen de veehouderij de laatste jaren steeds belangrijker, onder meer door de langer wordende periodes van hittestress waarmee ons melkvee wordt geconfronteerd en door het toenemende belang van dierenwelzijn binnen de sector. Het thema ‘drinkwater’ zou dus ook de aandacht moeten krijgen die het verdient.

Water is een essentieel voedingsbestanddeel voor koeien. Het is extreem belangrijk voor de algemene gezondheid, productie en dierenwelzijn. Enkel zuurstof is belangrijker. Bijkomend wordt geen enkel nutriënt in hogere concentraties gevonden in het lichaam van een volwassen koe, haar kalf of haar melk. We meten en wegen bijna dagelijks de bestanddelen van hun rantsoen op kwaliteit en kwantiteit. Eigenlijk verdient water dezelfde aandacht, maar dit gebeurt in de praktijk te weinig. Ook studies rond de totale wateropname of de-sign van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Mycoplasma bovis: feiten, risico’s en aanpak

Melkvee Mycoplasma bovis is een bacterie die bij menig veehouder bekend is, vaak omwille van hun eigen (negatieve) ervaring. Het is een ziekteverwekker die wereldwijd problemen veroorzaakt. Ook in Vlaanderen groeit de bezorgdheid. Mycoplasma bovis behoort dan ook tot een van de grootste uitdagingen binnen de sector. Het Project MycoSTOP werkt aan een betere aanpak ervan.
Meer artikelen bekijken