Startpagina De jacht

De jacht is essentieel voor het natuurbeheer

Zowel in Vlaanderen als in Wallonië wordt er gejaagd op wild. Voor velen is dat een traditie, voor het wild is jacht soms noodzakelijk om de populaties in evenwicht te houden. Op die manier kan schade of overlast voor mens en milieu beperkt worden.

De open ruimte in België, en zeker in Vlaanderen, is erg versnipperd. Zowel mens als dier moeten plaats hebben om te gedijen. Voldoende areaal aan natuur is daarom essentieel, net als de verbondenheid van die stukken natuur. Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) geeft aan dat het beheer van wild een essentieel onderdeel is van het natuurbeheer. En daar hoort onlosmakelijk de jacht bij. Het ANB is op basis van de jachtwetgeving verantwoordelijk voor verschillende aspecten van het wildbeheer.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in De jacht

Eerste wolf legaal geschoten in Oostenrijk

Actueel In Oostenrijk is in de nacht van 7 op 8 november de eerste wolf geschoten sinds daar een nieuwe verordening inzake wolvenbeheer op 1 juli van kracht werd. Opper-Oostenrijk is amper 900 km verwijderd van België, wat er meteen voor zorgt dat ‘wolvenbeheer’ geen ver-van-mijn-bedshow meer is.
Meer artikelen bekijken