Startpagina Vleesvee

Status quo in de markt voor Belgisch witblauw rundvee

Coevia vzw bezorgde op 5 december zijn analyse van de markt voor Belgisch witblauw rundvee.

Leestijd : 1 min

De prijs voor BWB-kalveren blijft gelijk. Die varieert van 730 tot 925 euro voor een goed kalf. De gemiddelde norm is 860 euro. Deze prijs is inclusief btw. Er is volgens Coevia nog steeds sprake van een stabiele markt met een aanbod dat gelijk is aan de vraag.

Ook bij de BWB-koeien blijven de prijzen status quo. De gemiddelde prijs gaat van 4,00 tot 4,30 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht is 5,65 tot 6,25 euro/kg, met enkele pieken tot 6,30 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premiumkwaliteit (S+). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is meer prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is dan of gelijk is aan de vraag.

Een status quo is er ook bij de prijzen voor de stieren. De prijs schommelt rond de 4 tot 4,30 euro per levende kg of 6,05 tot 6,35 euro per geslacht gewicht. 6,30 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,40 euro/kg (S +) wordt gehanteerd, indien geleverd wordt onder een specifiek label (coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen. Deze prijzen zijn exclusief btw. De markt voor BWB-stieren is rustig, met een aanbod dat groter is dan de vraag.

Coevia

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken