Startpagina Groenten

Brussels grondwitloof van Hoeve de Koperen Ketel

Ter gelegenheid van de Week van het Witloof trotseren we het helse winterweer en springen we binnen bij Hoeve de Koperen Ketel in Hoegaarden. Zij telen ondertussen al 3 jaar Brussels grondwitloof: “Grondwitloof verkoopt goed, maar vraagt veel handwerk.”

Onder een laag sneeuw piepen cilindervormige golfplaten van 6 m lang. Hier ligt de volgende lading grondwitloof van Hoeve de Koperen Ketel in Hoegaarden, die nog enkele dagen moet groeien. “Woensdag 24 januari zal het grondwitloof van die laag klaar zijn”, zegt Yves. “Dan moeten we de witloofkroppen nog kuisen. Na 2 of 3 dagen hebben we alles van deze oogst alweer verkocht.”

De hoeve van Yves Flawinne en zijn echtgenote Veronique Smits ligt pal tegenover de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Hydroprei maakt wereldprimeur in Ieper

Groenten Een productiebassin van 3.000 m² dat jaarlijks evenveel prei oplevert als 1,5 tot 2 ha in vollegrond? Op het bedrijf van de familie Boudry in Ieper werd dit voorjaar – na een ontwikkelingsperiode van 10 jaar – de eerste grootschalige teelt van hydroprei in openlucht gestart. Daarmee zetten Inagro, REO, Hydromasters en Indurra, met steun van Vlaio en medegefinancierd door de Europese Unie, een revolutionaire stap richting een efficiëntere preiteelt, met aandacht voor de uitdagingen rond klimaat en milieu waarmee de sector geconfronteerd wordt.
Meer artikelen bekijken