Startpagina Groenten

Op zoek naar het meest efficiënte spuitschema

Na vijf edities van het demonstratieve groenteplatform van Bayer in Roosdaal, werd nu beslist om het evenement te laten doorgaan in Kortemark. Dit was een juiste keuze, aangezien deze regio net bekend staat voor zijn specialisatie in de teelt van openluchtgroenten. Bayer toonde er dan ook verschillende ziekte- en plaagbestrijdingsproeven in uien, spinazie, aardbeien, sla, witloof, wortelen, tuinbonen en bonen, gebruikmakend van bestaande en nieuwe middelen.

Men kan er niet omheen: de droogte in 2017 trof niet enkel de plaatselijke landbouwer, maar ook het groenteplatform van Bayer. “Dat heeft zich ook laten zien in onze proeven. In ui zien we minder bladziekten en in witloof minder Sclerotinia”, vertelt Brecht Stock. Door de extreme weersomstandigheden was de aanleg van het platform in de eerste helft van 2017 niet evident, maar door de hevige regen in augustus hebben de gewassen zich kunnen herpakken. Om de landbouwer te helpen zijn gewassen te vrijwaren van plagen en ziekten,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

“We schillen asperges voor meer dan 90% van onze klanten”

Groenten Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel. “De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.
Meer artikelen bekijken