Startpagina Vleesvee

BWB-prijzen blijven gelijk

Coevia vzw bezorgde op 6 februari zijn analyse van de markt voor Belgisch witblauw rundvee.

Leestijd : 1 min

De prijs voor BWB-kalveren is dezelfde als die van een week eerder. Die varieert van 750 tot 960 euro voor een goed kalf. De gemiddelde norm is 890 euro. Deze prijs is inclusief btw. Er is volgens Coevia sprake van een prijshoudende markt, met een aanbod dat kleiner dan of gelijk is aan de vraag.

Bij de BWB-koeien blijven de prijzen eveneens status quo. De gemiddelde prijs gaat van 3,75 tot 4,1 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht is 5,75 tot 6,35 euro/kg, met enkele pieken tot 6,4 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premium kwaliteit (S+). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is vast, met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

De prijzen voor stieren blijven ook status quo. De prijs schommelt rond de 4 tot 4,25 euro per levende kg of 6 tot 6,30 euro per kg geslacht gewicht. 6,25 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,35 euro/kg (S+) wordt gehanteerd, indien geleverd wordt onder een specifiek label (coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen. Deze prijzen zijn exclusief btw. De markt voor BWB-stieren is rustig, met een aanbod dat groter is dan of gelijk is aan de vraag.

Coevia

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken