Startpagina Melkvee

Waarom en hoe methaan reduceren?

Er wordt in de veehouderij veel gesproken over methaanproductie én vooral over methaanreductie. Wat betekent dit in de praktijk voor veehouders?

In 2 voorgaande artikels deed het Agentschap Landbouw en Zeevisserij uit de doeken hoe rundveebedrijven methaanreducerende technieken (via voeder en via...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Belgen consumeren meer zuivel en plantaardige alternatieven

Melkvee De Belg consumeerde vorig jaar thuis meer zuivel dan het jaar voordien. Het thuisverbruik nam in 2024 zowel in waarde (+3%) als in volume (+4%) toe. Ook plantaardige alternatieven voor zuivel kenden een lichte groei, maar blijven beperkt in volume ten opzichte van zuivel. Dat blijkt uit de thuisverbruikcijfers van YouGov België bij 6.000 Belgische huishoudens in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).
Meer artikelen bekijken