Startpagina Boerenprotest

Verenigde jonge landbouwers willen een signaal geven aan politiek en maatschappij

De afgelopen weken vonden vele landbouwers elkaar in de boerenmanifestaties die doorheen het land én in Brussel plaatsvonden. Daaruit ontstond een grotere groepering: de Verenigde Jonge Landbouwers. Zij willen een signaal geven aan de politiek en de maatschappij.

Er heerst bij de landbouwers veel ontgoocheling over de goedkeuring van het stikstofdecreet. “Dit gevoel maakte snel plaats voor strijdvaardigheid, aangewakkerd door boerenprotesten die in januari 2024 al op meerdere plaatsen in Europa plaats vonden én die in Wallonië aan de gang waren”, geven de Verenigde Jonge Landbouwers aan.

Na een actie eind januari in West-Vlaanderen en een aan het voetbalstadium van Sint-Truiden, werd op 29 januari in de namiddag op enkele uren tijd een actie...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken