Startpagina Melkvee

Sterk Holsteinkampioenschap verwacht

Voor de tweede maal zal Hal 1 van Agribex het toneel zijn van het nationaal Holsteinkampioenschap. Vanuit Vlaanderen is de interesse groot. Liefst 64 dieren van 17 deelnemers zijn ingeschreven.

Leestijd : 1 min

Onder de dieren zijn 11 roodbonte en 53 zwartbonte Holsteins. Vanuit Wallonië worden dezelfde aantallen verwacht. Opvallend is dat het bekendste fokbedrijf De L’Herbagère (familie Moureaux) niet meedoet. Zij kiezen ervoor deze editie over te slaan en deel te nemen aan een belangrijke Zwitserse show. Dit biedt weer kansen aan anderen.

De jury is dit jaar in handen van de Zwitser Thomas Ender, bekend van het fokbedrijf Hellender Holsteins. Een kleine 10 jaar geleden had hij een zeer bekende keuringskoe - Hellender Juror Jurgolin - die internationaal veel aandacht kreeg.

Twee jaar geleden was Danica de Haumont-Hill van de familie Neuville uit het Waalse Lierneux de bekroonde kampioene en bij roodbont Failue de l’Herbagère van Moureaux, Piérard en Thomas De Brabander. Eens benieuwd wie hen gaat opvolgen? Kom dan vrijdag 8 december naar Hal 1. Meer info tref je op https://www.agribex.be/nl/

brussels-livestock-show/

programma.

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken