Startpagina Akkerbouw

Teelt gele erwt kent nog uitdagingen

Gele erwt in Vlaanderen heeft potentieel, want de vraag naar lokale erwten voor humane voeding stijgt. Maar teelttechnisch zijn er nog veel uitdagingen. Dat vinden ook akkerbouwers Philippe en Eric Avermaete uit Linter. Er zijn nog teeltgebonden risico’s bij drooggeoogste gele erwten. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie van de onderzoeksprojecten Peapact en LEG-O.

Eind juli vond een interactieve infodag rond het telen van gele erwten plaats op het akker- en wijnbouwbedrijf Beenshoeve van Philippe en Eric Avermaete in Linter. Hun akkerbouwteeltplan bestaat uit aardappelen, uien, granen en suikerbieten. Af en toe experimenteren ze met nieuwe teelten, zoals gele erwten of veldbonen. Ze voeren ook loonwerkactiviteiten uit voor andere bedrijven.

Momenteel worden peulvruchten slechts in beperkte mate in Vlaanderen geteeld, vaak als veevoeder. Maar onlangs ontstond er een nieuwe dynamiek in het kader van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Onderzoek toont impact van metalen op landbouwbodem

Akkerbouw Metalen en hormoonverstorende stoffen, zoals oestrogenen, vormen een reëel risico voor de duurzaamheid van landbouw en waterbeheer in Europa. Dat blijkt uit het doctoraatsonderzoek van de Chinese milieuwetenschapper Yuwei Jia aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB).
Meer artikelen bekijken