Startpagina Groenten

Hoe plagen in de koolteelt duurzaam beheersen?

Op 23 januari vond bij REO in Roeselare de studienamiddag Koolteelt 2.0 plaats. Het thema daarvan was de duurzame beheersing van 3 belangrijke plagen in de koolteelt: de koolvlieg, koolwittevlieg en bladluizen. Onderzoekers van Inagro, Viaverda en PSKW stelden er de resultaten voor van de projecten Suscabfly, Caban en Breval.

De koolteelt wordt steeds uitdagender. Het teeltseizoen wordt langer en er zijn steeds minder gewasbeschermingsmiddelen beschikbaar om de planten te beschermen. Bram Vanthournout van HoGent stelde de resultaten van het Vlaio-project Suscabfly voor, dat liep van 2021 tot 2024. Projectpartners HoGent, Inagro, PSKW en Viaverda sloegen er de handen in elkaar op zoek naar een duurzame beheersingsstrategie van de koolvlieg. Die legt haar eitjes af bij de plantvoet in de bodem. De larven dringen binnen in de wortels en veroorzaken vraatgangen, met verrotting en kwaliteitsschade tot gevolg. Zware...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

“We schillen asperges voor meer dan 90% van onze klanten”

Groenten Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel. “De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.
Meer artikelen bekijken