Startpagina Schapen

Acht schapen doodgebeten in Ranst

Bij een landbouwer in Ranst (Antwerpen) zijn acht schapen doodgebeten. Het is niet zeker of de dieren het slachtoffer zijn geworden van wolvin Naya. “Er is een team onderweg om stalen te nemen en we hebben contact opgenomen met onze Duitse collega’s om de gegevens van de gps-tracker van Naya te controleren”, legt Marie-Laure Vanwanseele van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) uit.

Leestijd : 1 min

"Het is voorlopig nog koffiedik kijken of de acht doodgebeten schapen het werk zijn van Naya of niet”, aldus Vanwanseele. Er zouden een aantal redenen zijn om daaraan te twijfelen. Zo ligt Ranst bijvoorbeeld toch al meer in verstedelijkt gebied. “Maar er is een team van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) onderweg om DNA-stalen te nemen. Daarnaast hebben we contact opgenomen met onze Duitse collega’s om de gegevens van de gps-tracker te controleren. Op die manier kunnen we nagaan of Naya in de buurt van Ranst is geweest”, klinkt het. Indien de doodgebeten schapen het werk zijn van Naya, heeft de getroffen landbouwer recht op een schadevergoeding.

Belga

Startpagina Schapen Leestijd : 6 min 3 photos Chapitre Wat te doen bij schade door de wolf?Wat te doen bij schade door de wolf? 1 photo
Startpagina Voor ons gezin Leestijd : 1 min 3 photos Chapitre Cartoon: Naya stout in MeerhoutCartoon: Naya stout in Meerhout 1 photo

Lees ook in Schapen

Overwennen of kunstmatige opkweek van lammeren

Schapen De aflamperiode is momenteel op de meeste schapenbedrijven al een eind gevorderd. In de ideale situatie heeft elke werpende ooi een mooi gevulde uier en hebben de pasgeboren lammeren voldoende melk om al na een paar dagen zonder veel extra zorg de grote stal of de wei te kunnen intrekken. Geregeld komen er tijdens de geboorteperiode echter gevallen voor waarbij de ooi-lamrelatie op een of andere manier verstoord is.
Meer artikelen bekijken