Startpagina Schapen

Naya is niet in Ranst geweest

Het incident in Ranst (Antwerpen), waar op een boerderij acht schapen zijn doodgebeten, is niet aan wolvin Naya toe te schrijven. Op basis van de gps-gegevens van de tracker van wolvin Naya, blijkt dat het dier de laatste drie tot vier dagen in de omgeving van het militair domein in Leopoldsburg is gebleven en dus helemaal niet in Ranst is geweest. Dat meldt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO).

Leestijd : 1 min

Medewerkers van het instituut zullen het voorval in Ranst verder onderzoeken en zijn onderweg om de nodige vaststellingen te doen. Volgens woordvoerder Koen Van Muylem zijn inmiddels ook nieuwe afspraken gemaakt met de Duitse onderzoeker Norman Stier, die de gps-gegevens van de wolvin opvolgt. Stier zal het INBO op de hoogte brengen als Naya de ruimere omgeving van het militair domein in Leopoldsburg verlaat.

Belga

Lees ook in Schapen

Blauwtong op vermoedelijk 2.250 bedrijven in Nederland

Veeteelt Het aantal Nederlandse veebedrijven met (vermoedelijk) blauwtong onder de dieren is opgelopen tot meer dan 2.250. Bij bijna 1.490 bedrijven staat de besmetting vast, bij zo'n 770 bedrijven is er een ernstig vermoeden dat de ziekte is uitgebroken. Dat blijkt uit gegevens van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Meer artikelen bekijken