Startpagina Schapen

Naya is niet in Ranst geweest

Het incident in Ranst (Antwerpen), waar op een boerderij acht schapen zijn doodgebeten, is niet aan wolvin Naya toe te schrijven. Op basis van de gps-gegevens van de tracker van wolvin Naya, blijkt dat het dier de laatste drie tot vier dagen in de omgeving van het militair domein in Leopoldsburg is gebleven en dus helemaal niet in Ranst is geweest. Dat meldt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO).

Leestijd : 1 min

Medewerkers van het instituut zullen het voorval in Ranst verder onderzoeken en zijn onderweg om de nodige vaststellingen te doen. Volgens woordvoerder Koen Van Muylem zijn inmiddels ook nieuwe afspraken gemaakt met de Duitse onderzoeker Norman Stier, die de gps-gegevens van de wolvin opvolgt. Stier zal het INBO op de hoogte brengen als Naya de ruimere omgeving van het militair domein in Leopoldsburg verlaat.

Belga

Lees ook in Schapen

Overwennen of kunstmatige opkweek van lammeren

Schapen De aflamperiode is momenteel op de meeste schapenbedrijven al een eind gevorderd. In de ideale situatie heeft elke werpende ooi een mooi gevulde uier en hebben de pasgeboren lammeren voldoende melk om al na een paar dagen zonder veel extra zorg de grote stal of de wei te kunnen intrekken. Geregeld komen er tijdens de geboorteperiode echter gevallen voor waarbij de ooi-lamrelatie op een of andere manier verstoord is.
Meer artikelen bekijken