Startpagina Vleesvee

Verbist: Overnemers gezocht voor Velzeke, Bastenaken en Rochefort

Sogepa, de financiële arm van het Waals gewest, zoekt kandidaat-overnemers voor drie vestigingen van de groep Verbist. Het gaat om het in opspraak gekomen vleesbedrijf Veviba in Bastenaken, het slachthuis Adriaens in Velzeke, bij Zottegem, en het slachthuis Lanciers in Rochefort. Dat laat het kabinet van Waals minister van Economie Pierre-Yves Jeholet (MR) weten.

Leestijd : 1 min

Sogepa zal een memo verspreiden voor kandidaat-overnemers. Zij krijgen tot woensdag om middernacht de tijd om een "niet-bindend bod" uit te brengen waarmee ze hun interesse laten blijken. Het kabinet van Waals minister Jeholet bevestigt nu dat de groep Verbist ermee akkoord gaat een stap opzij te zetten.

De kandidaturen worden daarna onderzocht. Vleesbedrijf Veviba kwam in opspraak nadat er fraude met de vervaldata van het vlees werd vastgesteld. Minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) trok de erkenning van het slachthuis daarop in. De Waalse regering besliste bovendien een crisismanager van Sogepa aan te stellen. Het schandaal bij Veviba heeft ook een impact op andere vestigingen. Zo draait het slachthuis in Rochefort op lagere kracht dan normaal omdat een reeks klanten - vooral grootwarenhuizen - afhaakte. Er is economische werkloosheid ingeroepen. Onder meer Delhaize en Colruyt beëindigden een tiental dagen geleden de samenwerking met de slachthuisgroep Verbist.

Belga

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken