Startpagina Akkerbouw

De Aardappeldemodag was weer een inspirerende dag

Afgelopen woensdag vond de tweejaarlijkse Aardappeldemodag plaats te Westmaas (NL), een initiatief van Wageningen University & Research proefbedrijf Westmaas en de NAO (Nederlandse Aardappel Organisatie). Met ruim 150 standhouders, 8.000 bezoekers én goed weer was Aardappeldemodag een succesvolle inspirerende dag.

Na een sterke opening door CDA Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik die aangaf dat de Nederlandse politiek de aardappelsector niet in de uitverkoop moet zetten, ging de dag van start.

Het thema “sterke schakels verbinden” kwam op veel plaatsen terug. Ten eerste in het Holland Process Paviljoen, waar zes bedrijven samenwerkte om een complete aardappelverpakkingslijn te laten draaien. Het eindproduct, een zakje Celines, kon als bedankje meegenomen worden. Bij het Jonge Boeren Programma werden verschillende (toekomstige) kennispartners gekoppeld...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Wintergranen: stadium voor T2-behandeling bereikt

Granen Op verschillende percelen is het gewasstadium voor T2-behandeling om het laatste blad en aar te beschermen bereikt. De behandelingsdrempel voor bladseptoria wordt vaker bereikt. Bruine roest breidt net als gele roest verder uit. Dat meldt het Landbouwcentrum Granen (LCG) op basis van de waarnemingen op 21 en 22 mei.
Meer artikelen bekijken