Startpagina Tuin

Rabarber: een zure plant voor zoete bereidingen

In mijn jeugdjaren stond in elke tuin een rabarberplant. Veel plaats en aandacht had de plant niet nodig. Een zonnig hoekje in de moestuin of de border volstond om jaar na jaar een ruime hoeveelheid stelen te kunnen oogsten. Om vers van te snoepen of om te verwerken in de keuken tot confituur of moes.

De eerste vermelding van rabarber werd teruggevonden in Chinese geschriften die dateren van 2700 voor Christus. Rabarber werd er oorspronkelijk geteeld omwille van de medische eigenschappen van de wortel, waaruit men een krachtig purgeermiddel kon winnen. De oorspronkelijke soorten Rheum palmatum en Rheum officinale worden nu nog steeds aangeplantomwille van hun wortel, om te verwerken tot laxeermiddel. Hoe rabarber in Europa is terechtgekomen, is niet geheel...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Pompoenen en courgettes in je moestuin

Tuin Als we het over pompoenen en courgettes hebben, kunnen we spreken over de ‘makkelijke moestuin’. Slechts weinig groentesoorten eisen zo weinig verzorging als de pompoen. Een voldoende hoge temperatuur, dus niet te vroeg starten met de teelt, en voldoende ruimte op een voedzame bodem, veel meer hebben we als tuinier niet nodig voor een geslaagde teelt. Na de oogst zijn ze niet alleen decoratief op het terras, maar ook heel veelzijdig in de keuken.
Meer artikelen bekijken