Startpagina Pluimvee

25 jaar Proefbedrijf Pluimveehouderij

“Op een kwarteeuw tijd groeide het Proefbedrijf Pluimveehouderij uit van een provinciaal kenniscentrum tot een internationale instelling.” Dat zei inhoudelijk manager Johan Zoons trots tijdens de viering van het 25-jarige bestaan van het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel.

“In een bewogen sector bieden het repetitieve onderzoek en de objectieve onderzoeksresultaten van het Proefbedrijf een neutraal antwoord op tal van uitdagingen”, kaderde Antwerps gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé.

Na de inleiding ging Zoons met belangrijke figuren uit de sector in gesprek. De voorzitter van de sectorvakgroep Pluimvee bij Boerenbond, Eric Van Meervenne, tekende present, net als de voorzitter van de Vlaamse Bedrijfspluimvee- en Konijnenhouders vzw, Danny Coulier, en de administrateur-generaal van het Instituut voor Landbouw-,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken