Startpagina Agriflanders

Apps voor boeren, gps voor tractoren en drones op elfde landbouwbeurs in Gent

In Gent starte gisteren Agriflanders, de grootste landbouwbeurs van Vlaanderen, met een hele reeks technologische snufjes voor boeren. De sector kreunt onder beperkte winstmarges en uitdagende weersomstandigheden zoals de aanhoudende droogte in de zomer van 2018. Er is dan ook veel aandacht voor technologische ontwikkelingen om boeren te ondersteunen, zoals apps voor boeren, drones om graansoorten te selecteren en gps-technologie voor tractoren.

Agriflanders opent donderdag haar elfde editie in het Gentse Flanders Expo, waar de komende dagen zowat 70.000 bezoekers worden verwacht. Op 26.000 vierkante meter staan circa 350 standhouders opgesteld: organisaties zoals Boerenbond en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek ILVO en vooral bedrijven die handelen in veevoeders, stallen, mechanische hulpmiddelen en technologische snufjes.

Voor het eerst zal op de landbouwbeurs een varkensveiling gebeuren via een videoconferentie, een gevolg van de quarantainemaatregelen die zijn opgelegd,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Agriflanders

Meer artikelen bekijken