Startpagina Afrikaanse varkenspest’

Bufferzone en bewakingszone worden uitgebreid

De Waalse regering heeft beslist om de bufferzone en de bewakingszone tegen de Afrikaanse varkenspest in de provincie Luxemburg uit te breiden. De maatregelen komen er nadat dinsdag twee gevallen werden aangetroffen tussen Meix-devant-Virton en Sommethonne, meldt het kabinet van Waals minister van Landbouw René Collin vrijdag.

Na de ontdekking van Afrikaanse varkenspest in september van vorig jaar werden verschillende zones afgebakend: een bufferzone, een bewakingszone en een zone met specifieke observatie. Het is de bufferzone die nu wordt uitgebreid met 3.700 hectare in het gebied tussen de N88 (Limes-Gérouville) en de N871 (Virton-Rouvroy-Franse grens).

De maatregelen binnen deze zone blijven onveranderd: de jacht, het voederen, het verkeer en de uitbating van het bos zijn er verboden.

De bewakingszone ten noorden van het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Afrikaanse varkenspest’

Wees waakzaam voor herintroductie van Afrikaanse varkenspest

Veeteelt In 2018 dook het AVP-virus op bij everzwijnen in de provincie Luxemburg. Niet tegenstaande dat België zijn AVP-vrije status terugkreeg voelen tot op vandaag de Vlaamse en Waalse varkenshouderij de gevolgen hiervan. Er wordt door het Wetenschappelijk Comité van het FAVV gewaarschuwd voor het risico op herintroductie van het virus. Adviezen naar overheid, jachtsector, varkenshouders en het grote publiek worden geformuleerd.
Meer artikelen bekijken