Startpagina Vleesvee

Prijskamp Belgisch witblauw op Agriflanders

Op 11 januari vond de Vlaamse prijskamp Belgisch witblauw plaats in Flanders Expo Gent, tijdens Agriflanders. De 79 aanwezige dieren ondergingen de professionele jurering van Wilfried Lenaers, Hans Vermote en Maxime Baudoin.

Leestijd : 3 min

Bij de vaarzen van 12 tot 20 maanden leverde de eerste serie Mila vd Stokerij (Luxurieux), van Roger Monbaliu, af als winnares. Ze is een krachtige vaars, met fijne beenderen en een brede achterhand. Opvolger Magnifique vd Kerkenhofstede (Emblème), van Paul Gillis, toonde zich erg zuiver in de achterhand. Madonna van Terbeck (Impérial), een fijne en mooi gelijnde vaars van Roggen-Schotsmans Lv, maakte het eerste podium compleet.

1ste prijs in haar reeks bij de vaarzen van 12 tot 20 maanden: Mondaine van Terbeck (Idéfix X Impérial) van Roggen-Schotsmans LV, Kersbeek-Miskom.
1ste prijs in haar reeks bij de vaarzen van 12 tot 20 maanden: Mondaine van Terbeck (Idéfix X Impérial) van Roggen-Schotsmans LV, Kersbeek-Miskom. - OG

In de tweede serie jonge vaarzen won Paul Gillis met Malaika vd Kerkenhofstede (Selenium), een welgevormde vaars met een ronde achterhand. Op de tweede plaats in diezelfde serie stond Marjolijn vd Bremberg (Idefix), van Bart Willems, omwille van haar brede achterhand, terwijl Mustang vd Bremberg (Litige), een goed ogende vaars van dezelfde fokker, de derde plaats voor haar rekening nam.

1ste prijs van haar reeks bij de vaarzen van 12 tot 20 maanden: Malaika vd Kerkenhofstede (Selenium X Emblème) van Paul Gillis, Watervliet.
1ste prijs van haar reeks bij de vaarzen van 12 tot 20 maanden: Malaika vd Kerkenhofstede (Selenium X Emblème) van Paul Gillis, Watervliet. - OG

Kampioen bij de jonge vaarzen

Mondaine van Terbeck (Idefix), van Roggen-Schotsmans Lv, toonde zich de beste van de derde reeks met haar kracht, fijne beendergestel en breed, mooi gelijnde achterhand. Mieke 'T Hof Ter Kameren Bos (Nevada), van Van Den Berge Antoine, veroverde de tweede plaats en Mozaik vd Kerkenhofstede (Courtois), van Paul Gillis, de derde in deze reeks.

1ste prijs in haar reeks bij de vaarzen van 12 tot 20 maanden: Mondaine van Terbeck (Idéfix X Impérial) van Roggen-Schotsmans LV, Kersbeek-Miskom.
1ste prijs in haar reeks bij de vaarzen van 12 tot 20 maanden: Mondaine van Terbeck (Idéfix X Impérial) van Roggen-Schotsmans LV, Kersbeek-Miskom. - OG

In de laatste reeks kaapte Musical vd Kerkenhofstede (Ultimo), van Paul Gillis, de eerste plaats weg. Ze maakte indruk met haar gewicht: 707 kg, best opmerkelijk gezien haar jonge leeftijd. Daarnaast liet ze ook een bijzonder brede achterhand zien met veel volume, die haar niet belette zich elegant voort te bewegen op haar poten. Ze sleepte dan ook de kampioenstitel bij de jonge vaarzen in de wacht. Na haar volgde Myrthe de Mahoney (Litige), van Devaere Tom, en Madonna van Daisel (Volcan), van Lieven Goddeeris.

Kampioen bij de jonge vaarzen van 12 tot 20 maanden: Musical vd Kerkenhofstede (Ultimo X Picadilly).
Kampioen bij de jonge vaarzen van 12 tot 20 maanden: Musical vd Kerkenhofstede (Ultimo X Picadilly). - OG

Vaarzen van 20 tot 32 maanden

Paul Verpoorten won de eerste reeks met Le Secret Michaella (Impérial), een krachtige vaars met een brede achterhand. Mabelle van het Kruisborre (Hazard), van Orinx Roger en Jan, werd tweede, Marievonne V 'T Watertorenhof (Impérial), van Facy Bvba-Scheemaeker L., derde.

1ste prijs in haar reeks bij de vaarzen van 20 tot 32 maanden: Le Secret Michaella (Impérial X Emigré) van Paul Verpoorten, Lommel.
1ste prijs in haar reeks bij de vaarzen van 20 tot 32 maanden: Le Secret Michaella (Impérial X Emigré) van Paul Verpoorten, Lommel. - OG

In de volgende reeks toonde de uiteindelijke kampioen van de vaarzen ouder dan 20 maanden zich de sterkste. Het gaat om Louisiana van Terbeck van Roggen-Schotsmans Lv. Vijf dagen eerder won ze nog de prijskamp van Saint-Trond. Ze liet veel breedte zien, en veel volume in de achterhand, met een mooie open schoft. Lien vh Smetledehof (Zougar) van Jeroen Schoriels nam de tweede plaats in, gevolgd door Lanae van het Kruisborre (Hazard) van Orinx Roger en Jan.

Kampioen bij de oudere vaarzen van 20 tot 32 maanden: Louisiana van Terbeck (Hazard X Impérial).
Kampioen bij de oudere vaarzen van 20 tot 32 maanden: Louisiana van Terbeck (Hazard X Impérial). - OG

Gilbert Veulemans won de derde reeks met Lize van het Bareelhof (Zougar), die over een rijke, goed gelijnde achterhand beschikte. De jury plaatste haar voor haar concurrentes Manon van den Hondelee (Whisky) van Gert De Coninck, en Lady vd Stokerij (Impérial) van Roger Monbaliu.

1ste prijs in haar reeks bij de vaarzen van 20 tot 32 maanden: Lize van het Bareelhof (Zougar X Argan) van Gilbert Veulemans, Glabeek.
1ste prijs in haar reeks bij de vaarzen van 20 tot 32 maanden: Lize van het Bareelhof (Zougar X Argan) van Gilbert Veulemans, Glabeek. - OG

Signe van de Bremberg (Hazard) van Bart Willems won de volgende reeks. Deze dame liet een gewicht van 976 kg optekenen. Perenhof Bvba veroverde zowel de tweede met Fenna van Perenhof (Origan) als de derde plaats met avec Famke van Perenhof (Hazard).

1ste prijs in haar reeks bij de vaarzen van 20 tot 32 maanden: Signe van de Bremberg (Hazard X Lasso) van Bart Willems en Van Den Eynde Katy, St-Joris-Winge.
1ste prijs in haar reeks bij de vaarzen van 20 tot 32 maanden: Signe van de Bremberg (Hazard X Lasso) van Bart Willems en Van Den Eynde Katy, St-Joris-Winge. - OG

De laatste reeks werd gewonnen door Kournikova van Daisel (Benhur) van Lieven Goddeeris, met een lang en fijn profiel. Piri vd Sijsloberg (Kilowatt) van Ivan Brouckaert werd tweede, Kijk Eens Hier vd Kerkenhofstede (Bonheur) van Gillis Paul derde.

1ste prijs in haar reeks bij de vaarzen van 20 tot 32 maanden: Kournikova van Daisel (Benhur X Héroïque) van Lieven Goddeeris, Beerst.
1ste prijs in haar reeks bij de vaarzen van 20 tot 32 maanden: Kournikova van Daisel (Benhur X Héroïque) van Lieven Goddeeris, Beerst. - OG

Koeien vanaf 44 maanden

In de eerste reeks koeien vanaf 44 maanden nam Kiara vd Stokerij (Député) van Roger Monbaliu de eerste plaats in, dankzij een brede, gelijnde achterhand voorzien van een mooie brilvorm. Manon van de Bremberg (Praga-Khan) van Noeyens Viktor en Bart volgde, net als Jaserie van het Kruisborre (Impérial) van Roger en Jan Orinx.

1ste prijs in haar reeks bij de koeien vanaf 44 maanden: Kiara vd Stokerij (Député X Machinal) van Roger Monbaliu, Jabbeke.
1ste prijs in haar reeks bij de koeien vanaf 44 maanden: Kiara vd Stokerij (Député X Machinal) van Roger Monbaliu, Jabbeke. - OG

De laatste reeks kwam op naam van de kampioen te staan: Jolie Fille vd Stokerij (Impérial), van Roger Monbaliu, is een koe met een mooi bekken en een brede achterhand. Jipke vd Pannemeers (Noceur) van Ally Filip, en Ikoet vd Jorchrishoeve (Tilouis) van Goorickx Andy, sloten het lijste ereplaatsen af.

Naar Olivia Germeau

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken