Startpagina Varkens

Grootschalig biovarkens houden: Back to the future

BioVar.be levert vanaf deze zomer 100  % Belgisch biologisch varkensvlees aan Colruyt Group. Zowel in Colruyt als Bio-Planet bieden het vlees aan. Om aan zulke grote orders te kunnen voldoen, richtte het bedrijf een nieuw complex van biologische varkensstallen in op een oud bedrijfsterrein in Ruiselede. De voorzieningen in de stallen gaan verder dan wat bio eist. Daarbij krijgt niet alleen dierenwelzijn, maar ook werkcomfort veel aandacht.

Zonder buitenlandse leveranciers kon Colruyt Group de vraag van haar klanten naar biologisch varkensvlees niet bijhouden. Dat stootte het bedrijf tegen de borst. Het ging, samen met Belgische leveranciers Delavi en Hapro, op zoek naar Belgische varkenshouders die wilden overschakelen naar biologische kweek. Die bleken onvindbaar.

Hapro richtte toen BioVar.be op en brak vier oude varkensstallen af om ruimte te maken voor het nieuwe concept, dat bio en grootschaligheid combineert. Dit las u reeds in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken