Startpagina Melkvee

Datingapp voor koeien

Eenzame stieren, onbegrepen vaarzen, wanhoop niet langer! Hectare Agritech, het Britse bedrijf achter het online verkoopsplatform voor vee SellMyLivestock, ontwikkelde de ‘Tudder’-app. In de stijl van de menselijke datingapp ‘Tinder’ kunnen veehouders, als echte cupido’s, de ideale partner voor hun vee ‘rechts swipen’.

Leestijd : 2 min

Vandaag, op 14 februari, vieren we de liefde. Om die gelegenheid eer aan te doen bracht Hectare Agritech, het Britse bedrijf achter online verkoopsplatformen voor landbouwers, een matchmaking app voor koeien uit. Die kreeg de naam ‘Tudder’ mee, een samentrekking van ‘Tinder’ en ‘udder’, Engels voor uier. De ontwikkelaars hopen de dieren zo aan ‘meuhr’ liefde te helpen.

De app kan je downloaden voor Apple of Android. Wanneer je de app begint te gebruiken, geef je in of je op zoek bent naar zoogkoeien voor je stieren, of omgekeerd. De dieren in de app staan effectief te koop, op het platform SellMyLivestock van Hectare. Heb je een match, dan kun je klikken op het oog-icoontje en word je omgeleid naar het platform van SellMyLivestock. Daar krijg je meer foto’s en info te zien en kun je de verkoper contacteren.

Eén van de oprichters van Hectare, Jamie McInnes, liet optekenen dat “het al moeilijk genoeg is voor mensen om de juiste partner te vinden, laat staan voor viervoetige dieren. Koeien koppelen op de traditionele manier vraagt tijd: hunkerende kuddes koeien of hoopvolle stieren bezoeken op bedrijven, prijskampen, veilingen... Intussen kan het perfecte beest al weggekaapt zijn.”

“Dit is vooral een beetje plezier op Valentijn, maar het benadrukt wel hoe relevant online matchmaking is voor veehouders die op zoek zijn naar fokvee. Met de enorme hoeveelheid data die er nu beschikbaar is, kun je een perfecte match zoeken voor je koeien. Het grootste verschil met menselijke datingsites is dat er hier meer betrouwbare wetenschap mee gemoeid is”, stelde hij.

DC

Lees ook in Melkvee

Gemiddeld melkveebedrijf verliest 1.500 euro per maand bij hittegolf

Melkvee Landbouweconomen hebben langlopende productiecijfers van alle Vlaamse melkveebedrijven naast opgetekende weersfenomenen gelegd om de economische schade door hitte in kaart te brengen. Hitte kan een negatieve invloed hebben op de hoeveelheid melk die koeien geven en op de melksamenstelling. De economische schade kan oplopen tot 1.500 euro en meer per maand per bedrijf
Meer artikelen bekijken