Startpagina Groenten

Eerste Belgische boterbonen van 2019 verkocht bij BelOrta

De eerste Belgische boterbonen van BelOrta zijn vanaf vandaag terug beschikbaar. De teler van deze eerste serre boterbonen is Paul Hermans. Ze werden aangekocht door Vroegop A.G.F.

Leestijd : 1 min

Vanaf vandaag, 13 maart, zijn de eerste serre boterbonen opnieuw beschikbaar bij BelOrta. Het areaal van de boterbonen is elk jaar in stijgende lijn en momenteel zijn er bij BelOrta 21 boterboontelers. De boterbonen werden vorig jaar voor ongeveer 40% in serre geteeld en 60% in openlucht. De warme zomer zorgde ervoor dat de boterbonen in openlucht het zeer goed deden, maar diezelfde hitte zorgde voor een daling bij de serreteelt.

Vorig jaar kende BelOrta een totale aanvoer van boterbonen van 172.000 kg.

De aanvoer begint in week 11 tot en met week 43 met een piek vanaf juni. De grootste aanvoer zit in de sortering Fijn en van een uitstekende EE Flandria kwaliteit. Het is een typisch product van België en wordt vooral klein verpakt verkocht in de Belgische warenhuizen en los in de detailwinkels. Er is eveneens wat interesse vanuit het buitenland.

De goudgele slanke bonen zijn een variatie op de welbekende groene boonsoorten. Peulvruchten zitten boordevol voedingsvezels, calcium en mineralen en zijn makkelijk te bereiden. De boterboon is door z’n warme gele kleur en zachte smaak een vrolijke aanvulling op elk bord.

Lees ook in Groenten

Ardo versterkt zich met nieuwe aandeelhouder The Nest

Groenten Met de komst van The Nest Family Office als minderheidsaandeelhouder bevestigt de Belgische voedingsproducent Ardo, wereldwijd actief in vriesverse groenten, kruiden en fruit, de ambities voor de toekomst en de focus op duurzaamheid en kwaliteit. Het family office van familie Els Thermote deelt de langetermijnvisie van de familie Haspeslagh op het belang van voeding voor een gezondere wereld. Samen willen ze het groeiverhaal van Ardo verderzetten en haar positie als wereldleider in vriesverse plantaardige producten versterken.
Meer artikelen bekijken