Startpagina Paarden

Twee nieuwe hengsten

Onlangs ging in het Bloso-centrum te Waregem de hengstenkeuring door van het Vlaams Paard. Er waren twee nieuwkomers. Bij de driejarigen boden zich twee hengsten aan: Belgisch gefokte Widar van de Scheplakens (fokker Roger Dams uit Geel en eigenaar André Vermeulen uit Olen) en de uit Amerika geïmporteerde Circle Y Ricky’s Max. Juryleden van dienst waren Luc De Clercq, Patrick Trio en Denis Beck.

Widar van de Scheplakens (181.5 cm), een rechthoekig lang gelijnd paard mist vooral in de voorhand nog wat ‘hengstenuitstraling’. Hij reed een mooie dressuurproef: rustig en mooi aan teugel en blonk uit in aangespannen proef: rustig, vlot, gehoorzaam en werkwillig. Het is een volle broer van Vlas van de Scheplakens. Het was de eerste maal dat er zich twee volle broers gelijktijdig aanboden. Widar leunt meer aan tot het rastype van het Vlaams Paard en werd goedgekeurd met een paar punten voorsprong op Vlas. Hij behaalde 78.40 op 100....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Paarden

Paardenpunt Vlaanderen op de bres voor paardenhouder

Paarden Deze keer hebben we het in onze reeks ‘Paard aan huis’ over de actualiteit. Tussen het alomtegenwoordige en ondertussen als een werkwoord beschouwd ‘verpaarden’ van Vlaanderen en de beleidsperiode 2024-2029 die eraan komt, zitten er ook doodgewone mensen met paarden. Dankzij PaardenPunt Vlaanderen wordt hun stem eveneens gehoord.
Meer artikelen bekijken