Startpagina Akkerbouw

De voorlichting moet vooral overtuigen

Sinds de jaren 80 is er in de landbouw heel wat veranderd. Vlaanderen trok de kaart van de digitalisatie, dierenwelzijn en het milieu en de landbouwers moeten dus met meer en meer rekening houden. Afzwaaiend voorlichter plantaardige productie Annie Demeyere wijst met decennia voorlichting in de benen op het blijvende belang van onafhankelijke voorlichting. Ze stelt vast dat oudere boeren minder vatbaar zijn voor verandering, wat een risico betekent voor jonge boeren.

D e landbouw blijft steeds in beweging, en dat maakt dat Annie Demeyere sinds ze in de jaren 80 op het ministerie van landbouw op de dienst plantenbescherming startte, er nooit over dacht van job te veranderen. De keuze voor landbouw in de studierichting werd echter niet enkel...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Van teelt tot textiel: hennep als duurzaam gewas

Akkerbouw Praktijkpunt Landbouw, Inagro en HOGENT AgroFoodNature onderzoeken of de teelt van textielhennep praktisch haalbaar en rendabel is voor Vlaamse landbouwers in het EIP-project HempFarmers. Ze begeleiden geïnteresseerde landbouwers tijdens de teelt, oogst en roting en zetten ook in op ketenvorming. Ze linken landbouwers aan verwerkers en bepalen de economische haalbaarheid en randvoorwaarden.
Meer artikelen bekijken