Startpagina Akkerbouw

50% driftreductie met verschillende doppen al voldoende

Het gebruik van minimum 50% driftreducerende doppen is sinds 1 januari 2017 verplicht in het kader van Geïntegreerde Gewasbescherming (IPM). Het heeft heel wat voordelen naar het milieu toe, en ook de landbouwer mag de bufferzone naast waterlopen weer wat verkleinen. Na twee jaar ervaring kan men al voorzichtig zeggen dat de gewasbescherming met driftreducerende doppen niet moet inboeten.

S tandaardspleetdoppen werken, maar ze veroorzaken veel drift, met heel wat nadelige gevolgen. Met driftreducerende doppen kan men de schade en residu's op buurpercelen, nabijgelegen terreinen en waterlopen beperken. Verder is het gebruik ervan goed voor het imago van de landbouw. Coördinator gewasbescherming/IPM van Inagro Ellen Pauwelyn: “Het gebruik van gewasbescherming staat onder druk. Door te zorgen voor minder residu’s...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken